Kim Falck

Jag heter Kim Falck, är född och uppvuxen i Malmö, men bor i franska pyrénéerna (Pyrénées Orientales) sedan många år. Jag hamnade i Frankrike i mitten av 90-talet för att ägna mig åt en av mina favoritsporter, Rugby. Efter 10 säsonger i södra Frankrike avslutade jag karriären och bestämde mig för att skaffa ett jobb som kombinerade mitt livs stora intressen, idrott & natur.

2008 blev jag klar med min utbildning till bergsguide (UIMLA) och startade samma år mitt företag Projet Pyrénées. Jag har också utbildat mig till Pisteur-Secouriste (pistör/pistvakt) och jobbar sedan 2011 som livräddare i ett av områdets många skidstationer.

Jag tillbringar drygt 200 dagar/år ute i bergen med vandring, trailrunning, klättring, skidåkning, cykling och annat roligt som regionen har att erbjuda.

Om ni är sugna på att upptäcka detta fantastiskt vackra område tillsammans med en svensktalande (nåja, skånsktalande) guide, så har jag en hel del förslag på roliga aktiviteter. Allt från lugna promenader till mer fysiskt krävande äventyr.

À bientôt !