Om Pyrénées Orientales

Från Banyuls sur Mer, Collioure och Barcarès vid medelhavskusten, över Perpignan, Prades och Mont-Louis hela vägen till Andorra. Berg, floder, hav, sol, mat, vin, baguetter, catalaner, strejker, pastis och olivlundar. Samt ett eldorado för friluftsaktiviteter.


LE CANIGOU

Berget som dominerar hela Roussillon-slätten med sina 2785 m, troddes vara Pyrenéernas högsta till långt in på 1800-talet. Detta är katalanernas heliga berg. Det finns flera olika vandringar i området, från enkla till mer krävande. Väl uppe på toppen har man en fantastisk utsikt över hela dalen ner till Medelhavet. Muscaten smakar aldrig så bra som här uppe efter några timmars vandring.


LA VALLÉE D’EYNE
Naturreservat berömt för sin rika flora. Genom åren besökt av berömda botanister från hela världen, dock inte av Linné! Behaglig vandring i vacker omgivning. Dalen har även ett rikt djurliv och med lite tur får vi se bergsgetter, murmeldjur, gåsgam och kungsörn. Om du är intresserad av botanik och flora så är ett besök i denna dalen ett måste!


GORGES DE LA CARANÇA
Från Thuès-entre-Valls följer vi floden genom dalgången, omgivna av branta klippväggar. Stegar och hängbroar ökar spänningen och blir man för varm är ett svalkande fotbad bara några meter bort. Flera möjliga vägval, alla med sin speciella charm.